دانشكده مهندسي شيمي

رشته مهندسی شیمی رشته ای مهندسی است که كشفيات آزمايشگاهي شيميدان­ها را تا توليد در مقياس صنعتي توسعه مي­دهد. اين رشته طيف وسيعي از فعاليت ها را در بر مي‌گيرد و به سختی مي توان آنرا در چند جمله تعريف كرد. اما بطور خلاصه مهندسی شیمی علم کاربرد ریاضیات، شیمی، فیزیک و اقتصاد در فرآیند تبدیل مواد خام به مواد با ارزش‌تر است. انجمن مهندسي شيمي آمريكا این رشته را اینگونه تعریف  می­کند: كاربرد اصول علوم فيزيكي همراه با مباني اقتصادي و روابط انساني در زمينه هايي كه مستقيما به فرآيندها و دستگاه هايي كه در آنها ماده به منظور تغييري در حالت، مقدار انرژي و يا تركيب تحت عمل قرار بگیرد.در حال حاضر هر کارخانه تولیدی برای شروع کارش نیاز به یک مهندس شیمی دارد چرا که تقریبا در تمام فرایندهای نوین از مواد شیمیایی استفاده می کنند ودر حقیقت شگرف صنعت در قرن گذشته مدیون مهندسی شیمی بوده است رشته مهندسی شیمی در کشور ما نیز یکی از رشته های مهم و پرکاربرد می باشد . چرا که ما به عنوان یک کشور نفت خیز برای استخراج ،پالایش، انتقال نفت و همچنین برای تبدیل نفت و همچنین تبدیل نفت به مواد شیمیایی نیاز به تخصص مهندسین شیمی داریم . با توجه به این امر به نظر می رسد یکی از مهمترین وظیفه مهندسین شیمی کشور پژوهش در زمینه نفت ،گاز و پتروشیمی کشور است .

Persian (فارسی)